Loading...

mreže

lik_kontakt
KLIKER PLATFORMA

 

KLIKER je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Pokrenut je u rujnu 2013. godine na inicijativu plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald i umjetničke organizacije VRUM, a okupio je sljedeće hrvatske plesne i kazališne organizacije: Plesni centar TALA [Zagreb], Prostor Plus [Rijeka], IKS Festival [Split], Kotar Teatar [Delnice], Mediteranski plesni centar / Zagrebački plesni ansambl [Svetvinčenat / Zagreb], Plesna radionica Ilijane Lončar [Požega], Assitej Hrvatska [hrvatska mreža profesionalnih i profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade], a nedavno je otvoren i dijalog s Kazališnim Epicentrom.

U okviru ovog sveobuhvatnog i dugoročnog projekta istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobiva priliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima, formirajući adekvatne strukture i metode normiranja evaluacijskih procesa kreiranja i biranja umjetničkih sadržaja za mladu publiku.

 

http://www.klikerplatform.com

YOUNG DANCE NETWORK

The Young Dance Network u svom djelovanju stremi stvoriti prostor za dugotrajno umrežavanje i razvoj koje će s vremenom pružiti koreografima/koreografkinjama, plesačima/plesačicama i dramaturzima/dramaturginjama snažnu platformu iz koje će moći raditi, razvijati i poticati razvoj polja suvremenog plesa za mladu publiku. Razvijat će snažne veze između umjetnika, regrutirati nove zainteresirane subjekte, pronalaziti zajedničke točke interesa preko istraživanja, nove inspiracije i moguće suradničke projekte i razmjene.

 

Cilj mreže je osnažiti medote za razmjenu kompetencija vezanih za ples za mladu publiku. Umjetnost plesa prenosi se s osobe na osobu. Preko procesa učenja jedni od drugih, svaka osoba usvaja iskustvo koje im omogućuje razvoj specifičnih vještina i sposobnosti. Kako bi se moglo nastaviti učenje i izmjenjivanje iskustava potrebna su okruženja u kojima bi se mogle prezentirati prakse i ideje.

 

http://www.assitej-international.org/en/2016/08/the-young-dance-network/

GENERATOR

 

Generator je međuregionalna suradnička platforma namijenjena razvoju suvremenih izvedbenih i plesnih praksi za mladu publiku. Djelovanje platforme usmjereno je na međukulturalnu suradnju, razmjenu i diseminaciju inovativnih te interaktivnih umjetničkih formi, kritičko preispitivanje i vrednovanje te teorijsko promišljanje umjetničkih sadržaja, edukaciju i mapiranje stanja u široj regiji. Partnerske organizacije u platformi svojim su višegodišnjim djelovanjem za mladu publiku osigurali znanja, vještine i kompetencije za razvoj cjelogodišnjeg plana aktivnosti koji uključuje nekoliko glavnih programskih linija: Moving labs, Try out umjetničke rezidencije, Edukacija, Razmjena programa i Dokumentiranje. Navedene programske linije predstavljaju cjeloviti pristup razvoju mlade publike koji uključuje ne samo neposrednu suradnju s njima, već i ostale faktore koji utječu na njihov kulturno-umjetnički razvoj (odgojno-obrazovne institucije, sudionici umjetničke scene, roditelji i slično).

 

https://generatorplatform.com

4m storytelling

Dvadesetak mladih ljudi iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Nizozemske i Francuske boravilo je protekli tjedan u Varaždinu u sklopu Eramsus+ projekta „4M Storytelling“ koji provodi Udruga mladih V.U.K.

 

Riječ je o dvogodišnjem projektu u sklopu kojeg Udruga mladih V.U.K. uz pomoć sedam partnerskih organizacija VRUM (Beč), Hajde.fr (Lyon), TDM2000 (Cagliari), Illumniscate (Amsterdam), Legebitra (Ljubljana), Izvan fokusa (Zagreb) i Rom.hr (Zagreb) razvija inovaciju za korištenje storytellinga, odnosno pripovijedanja priča u kreativnom izražavanju, umrežavanju, društveno-socijalnom uključivanju i snažnijem pozicioniranju mladih u političkim i društvenim procesima, koristeći različite forme umjetničkog izražavanja i uključujući međunarodne partnere.

 

– Storytelling je vještina i tehnika pričanja priča s ciljem što jačeg povezivanja s publikom. Svaka obitelj, zajednica ili kultura imaju svoje priče, a pripovjedači priča koriste različite umjetničke elemente kako bi impresionirali svoju publiku i zadržali pažnju publike. Pripovjedači priča su svi – od bake i djedova, do učiteljica, umjetnika i tvrtki koje koriste storytelling u brandingu, marketingu ili komunikaciji – napominju iz Udruge mladih V.U.K.

 

Krajnji rezultat projekta bit će inovativna i interaktivna metoda s 4 modula s audio-vizualnim sadržajem i uputama koje će u svom radu moći koristiti kreativni i kulturni sektor, youth workeri i mladi lideri, organizacije mladih i za mlade, ali i svi zainteresirani. Metoda „4M Storytelling“ bit će besplatna i dostupna u fizičkom i digitalnom obliku na hrvatskom, slovenskom, talijanskom, francuskom, nizozemskom i romskom jeziku. Rezultati projekta bit će predstavljeni u Varaždinu u sklopu storytelling festivala.  Vrijednost Erasmus+ projekta „4M Storytelling“  je 177.171 euro koji je osigurala Agencija za mobilnost i programe EU.

 

– Storytelling smo iskoristili i u predstavljanju našeg grada gostima i to kroz priče o bogatoj povijesti, kulturnim znamenitostima, tradiciji, lokalnim specijalitetima, ali i mogućnostima koje mladi u Varaždinu imaju u sklopu Studentskog centra Varaždin i P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu – zaključuju iz Udruge mladih V.U.K.