Loading...

mreže

lik_kontakt
KLIKER PLATFORMA

 

KLIKER je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Pokrenut je u rujnu 2013. godine na inicijativu plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald i umjetničke organizacije VRUM, a okupio je sljedeće hrvatske plesne i kazališne organizacije: Plesni centar TALA [Zagreb], Prostor Plus [Rijeka], IKS Festival [Split], Kotar Teatar [Delnice], Mediteranski plesni centar / Zagrebački plesni ansambl [Svetvinčenat / Zagreb], Plesna radionica Ilijane Lončar [Požega], Assitej Hrvatska [hrvatska mreža profesionalnih i profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade], a nedavno je otvoren i dijalog s Kazališnim Epicentrom.

U okviru ovog sveobuhvatnog i dugoročnog projekta istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobiva priliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima, formirajući adekvatne strukture i metode normiranja evaluacijskih procesa kreiranja i biranja umjetničkih sadržaja za mladu publiku.

 

http://www.klikerplatform.com

GENERATOR

 

Generator je međuregionalna suradnička platforma namijenjena razvoju suvremenih izvedbenih i plesnih praksi za mladu publiku. Djelovanje platforme usmjereno je na međukulturalnu suradnju, razmjenu i diseminaciju inovativnih te interaktivnih umjetničkih formi, kritičko preispitivanje i vrednovanje te teorijsko promišljanje umjetničkih sadržaja, edukaciju i mapiranje stanja u široj regiji. Partnerske organizacije u platformi svojim su višegodišnjim djelovanjem za mladu publiku osigurali znanja, vještine i kompetencije za razvoj cjelogodišnjeg plana aktivnosti koji uključuje nekoliko glavnih programskih linija: Moving labs, Try out umjetničke rezidencije, Edukacija, Razmjena programa i Dokumentiranje. Navedene programske linije predstavljaju cjeloviti pristup razvoju mlade publike koji uključuje ne samo neposrednu suradnju s njima, već i ostale faktore koji utječu na njihov kulturno-umjetnički razvoj (odgojno-obrazovne institucije, sudionici umjetničke scene, roditelji i slično).

 

https://generatorplatform.com

YOUNG DANCE NETWORK

The Young Dance Network u svom djelovanju stremi stvoriti prostor za dugotrajno umrežavanje i razvoj koje će s vremenom pružiti koreografima/koreografkinjama, plesačima/plesačicama i dramaturzima/dramaturginjama snažnu platformu iz koje će moći raditi, razvijati i poticati razvoj polja suvremenog plesa za mladu publiku. Razvijat će snažne veze između umjetnika, regrutirati nove zainteresirane subjekte, pronalaziti zajedničke točke interesa preko istraživanja, nove inspiracije i moguće suradničke projekte i razmjene.

 

Cilj mreže je osnažiti medote za razmjenu kompetencija vezanih za ples za mladu publiku. Umjetnost plesa prenosi se s osobe na osobu. Preko procesa učenja jedni od drugih, svaka osoba usvaja iskustvo koje im omogućuje razvoj specifičnih vještina i sposobnosti. Kako bi se moglo nastaviti učenje i izmjenjivanje iskustava potrebna su okruženja u kojima bi se mogle prezentirati prakse i ideje.

 

http://www.assitej-international.org/en/2016/08/the-young-dance-network/