Loading...

BAJA BUF

BAJA-BUF_4-c-Rainer-Berson_OnTour

10 - 24 mjeseca

45 min.

 

Interaktivna izvedba

 

Koncept: Sanja i Till Frühwald 

Izvedba: Irma Unušić, Sara Ipša, Ana Mrak, Sanja Frühwald, Till Frühwald

Glazba: Damir Šimunović 

Set design i kostimi: VRUM 

Grafičko oblikovanje: Dinko Uglešić 

Produkcija: VRUM i Špancirfest / Park kreative 

Baja Buf je događanje, predstava i igra, kreirana za i sa bebama starosti 10-24 mjeseca, a odvija se u velikom i mekanom prostoru koji nudi mirno i sigurno okružje. Najmlađa publika i njeni roditelji / starije osobe od povjerenja pozvani su u neutralan prostor, oslobodjen od igračaka i ostalih distrakcija. Izvođači prate i amplificiraju dječju sponatnu aktivnost u centru prostora, dok odrasli promatraju na rubovima prostora igre.

 

Što se događa kad beba stara 12-20 mjeseci dobije potpunu slobodu u sigurnom prostoru sa osobom koja prati i reflektira svaki njihov pokret, zvuk, raspoloženje? Djeca su slobodna da sama odluče kada i kako žele sudjelovati, a prema njihovim odlukama odrasli pokazuju puno poštovanje. Roditelji / staratelji ostaju prisutni u prostoru, dok djeca shvaćaju činjenicu da su zapravo ona sama “za volanom”. Režirajući svoj vlastiti pokret bebe stupaju u interakciju sa izvođačima i nepredvidljivi i zaigrani dijalog slobodnog tijeka govora tijela kreće… između odraslih, beba i izvođača gradi se povjerenje koje omogućava djeci, čak i onoj najsramežljivijoj, da povedu igru i prihvate “razgovor”, potičući razvoj i učenje komunikacijskih vještina i pokreta i malenih i velikih na jednostavan, ali inventivan i originalan način – zajedničkom izvedbom predstave, kroz zabavu.

 

Baja bufu umjetnost se sreće sa dobrobiti i poticajem za razvoj komunikacijskih vještina beba koje su na rubu jezika. Iskustvo “bajabufanja” jedinstveno je prvo otkrivanje mogućnosti neverbalne komunikacije i tjelesnih instikata kroz opuštenu atmosferu koja se može i ponijeti kući! Svi prisutni zajedno kreiraju uvijek novu predstavu u kojoj – bilo da direktno sudjeluju ili svjedoče – postaju povezani kroz novi način promatranja, kretanja i komuniciranja.