Loading...

NO WORK & JUST PLAY by ŁUKASZ CZAPSKI

Ovaj playshop uči izgradnji odnosa s podom i partnerom. Fokusiramo se na kretanje po podu koristeći tri principa floorworka (guranje, kotrljanje, klizanje), s naglaskom na glatke prijelaze između principa tijekom plesne improvizacije. Također se fokusiramo na partnerski rad uz zadatke improvizacije nadahnute borilačkim vještinama kako bismo pronašli stabilnost i mogli davati i primati informacije od drugog tijela. 

Ovaj playshop namijenjen je svima starijima od 8 godina i nije potrebno prethodno plesno iskustvo. 

Broj sudionika: minimalno 2, maksimalno 30 

Minimalni tehnički uvjeti: plesna dvorana / studio / soba s plesnim podom, dovoljno velika da primi broj prijavljenih sudionika i da nije prehladno, zvučnik spojen na laptop. Video-projektor je prednost u slučaju veće skupine sudionika, ali nije uvjet. Sudionici trebaju biti bosi i nositi udobnu odjeću. Uključene su i stanke za osvježavanje. 

Łukasz Czapski

Łukasz je izvođač, plesač i učitelj suvremenog plesa. Kao izvođač radio je za Jana Lauwersa, Paula BlackmanaJianana QuaHygina Delimata, SILK Flugge Company, Akosa HargityjaElizu Kindziuk i Sebastiana Piotrowicza. Nastupao je u Velikoj Britaniji, Austriji, Luksemburgu, Francuskoj, Sloveniji, Salvadoru i Poljskoj. Na Sveučilištu Anton Bruckner u Linzu, 2018. godine diplomirao je suvremeni ples. Završio je, također, i magisterij iz pedagogije i kulturnog menadžmenta. Łukasz je svoje iskustvo sa suvremenim plesom započeo u svom rodnom gradu Siedlce, surađujući s plesnim kazalištem Caro. Plesati je počeo 1999. godine – breakdance tehnikom. Nekoliko godina kasnije, zajedno sa svojim prijateljima, osnovao je grupu “Cats Claw” s kojom je sudjelovao na mnogim breakdance natjecanjima širom svijeta. 

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba

_0000_Vector-Smart-Object
_0001_grad-zagreb