Loading...

mreže

lik_kontakt
KLIKER

KLIKER je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Pokrenut je u rujnu 2013. godine na inicijativu plesne umjetnice Sanje Tropp Frühwald i umjetničke organizacije VRUM, a okupio je sljedeće hrvatske plesne i kazališne organizacije: Plesni centar TALA [Zagreb], Prostor Plus [Rijeka], IKS Festival [Split], Kotar Teatar [Delnice], Mediteranski plesni centar / Zagrebački plesni ansambl [Svetvinčenat / Zagreb], Plesna radionica Ilijane Lončar [Požega], Assitej Hrvatska [hrvatska mreža profesionalnih i profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade], a nedavno je otvoren i dijalog s Kazališnim Epicentrom.
U okviru ovog sveobuhvatnog i dugoročnog projekta istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobiva priliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima, formirajući adekvatne strukture i metode normiranja evaluacijskih procesa kreiranja i biranja umjetničkih sadržaja za mladu publiku.

 

http://www.klikerplatform.com

GENERATOR

Generator je međuregionalna suradnička platforma namijenjena razvoju suvremenih izvedbenih i plesnih praksi za mladu publiku. Djelovanje platforme usmjereno je na međukulturalnu suradnju, razmjenu i diseminaciju inovativnih te interaktivnih umjetničkih formi, kritičko preispitivanje i vrednovanje te teorijsko promišljanje umjetničkih sadržaja, edukaciju i mapiranje stanja u široj regiji. Partnerske organizacije u platformi svojim su višegodišnjim djelovanjem za mladu publiku osigurali znanja, vještine i kompetencije za razvoj cjelogodišnjeg plana aktivnosti koji uključuje nekoliko glavnih programskih linija: Moving labs, Try out umjetničke rezidencije, Edukacija, Razmjena programa i Dokumentiranje. Navedene programske linije predstavljaju cjeloviti pristup razvoju mlade publike koji uključuje ne samo neposrednu suradnju s njima, već i ostale faktore koji utječu na njihov kulturno-umjetnički razvoj (odgojno-obrazovne institucije, sudionici umjetničke scene, roditelji i slično).

 

http://generatorplatform.blogspot.hr/p/about.html

YOUNG DANCE NETWORK

The Young Dance Network u svom djelovanju stremi stvoriti prostor za dugotrajno umrežavanje i razvoj koje će s vremenom pružiti koreografima/koreografkinjama, plesačima/plesačicama i dramaturzima/dramaturginjama snažnu platformu iz koje će moći raditi, razvijati i poticati razvoj polja suvremenog plesa za mladu publiku. Razvijat će snažne veze između umjetnika, regrutirati nove zainteresirane subjekte, pronalaziti zajedničke točke interesa preko istraživanja, nove inspiracije i moguće suradničke projekte i razmjene.

Cilj mreže je osnažiti medote za razmjenu kompetencija vezanih za ples za mladu publiku. Umjetnost plesa prenosi se s osobe na osobu. Preko procesa učenja jedni od drugih, svaka osoba usvaja iskustvo koje im omogućuje razvoj specifičnih vještina i sposobnosti. Kako bi se moglo nastaviti učenje i izmjenjivanje iskustava potrebna su okruženja u kojima bi se mogle prezentirati prakse i ideje.

 

http://www.assitej-international.org/en/2016/08/the-young-dance-network/

NOMADSKA PLESNA AKADEMIJA

NDAHR okuplja plesne organizacije i samostalne umjetnike koji djeluju na području suvremenog plesa u Hrvatskoj.
NDAHR je mreža kojoj je cilj decentralizacija i jačanje umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu.
NDAHR se gradi na ideji  Promjena odnosa centra i margine u svakom smislu.
NDAHR je pokrenuta na inicijativu Plesnog centra TALA nakon dugogodišnjeg iskustva unutar regionalne mreže Nomad Dance Academy koja je okupila najistaknutije plesne profesionalce iz  šest zemalja regije.
NDAHR je do sada unutar Hrvatske povezala plesače iz Zagreba, Rijeke, Splita, Karlovca, Varaždina, Požege i Zadra, te  uspješno umrežila 4 plesna festivala – Platforma HR Zagreb, Dani suvremenog plesa Varaždin, IKS festival Split, Karlovac dance festival.
NDAHR djeluje kao otvorena platforma koja nizom sastanaka-radionica neprekidno promišlja specifične potrebe plesne scene na lokalnim razinama kao i na razini Hrvatske. NDAHR time nije programski čvrsto ustrojen već razvojni projekt koji usmjerava svoje ljudske i financijske resurse na jačanje onih segmenata plesne scene koji u tom trenutku imaju najveći potencijal za širu zajednicu. NDAHR je tako edukacijski, umjetnički, strukturni i lobistički projekt temeljen na stvarnim potrebama i potencijalima hrvatske nezavisne profesionalne plesne zajednice.

 

http://ndacro.com

FRESH TRACKS EUROPE

Mreža Fresh Tracks Europe (FTE) je bila plesna platforma za novu generaciju koreografa. Od 3. do 13. sudenog 2011. godine, mreža je prezentirala svoj prvi od četiri međunarodna susreta koji su dio dvogodišnjeg programa Novi umjetnički identiteti u Utrechtu, Nizozemska.ž

 

https://www.facebook.com/pg/Fresh-Tracks-Europe-281319465225583/about/